Zomerse high-tea!

Posted on Posted in Geen categorie

Wat is er lekkerder dan in de zomer, tegen het einde van de middag, buiten in de schaduw van boom of parasol lekkere hapjes te nuttigen met daarbij een kopje thee of ander drankje? Alles is voorbereid, dus als je er lekker voor gaat zitten kun je heerlijk een paar uur uitrusten! En, het is vullend genoeg zodat je daarna niet alsnog hoeft te gaan koken en aan tafel te gaan zitten eten.

 

20160724_193059

 

High-tea is officieel een verkeerde benaming, beter is “afternoon tea“, (high)tea is namelijk gewoon avondeten in Groot-Brittannië. Het lekkerst en leukst is om de hapjes aan te passen aan het seizoen, zodat het helemaal past bij de tijd van het jaar. Vandaar dat het deze keer om een zomerse afternoon tea gaat.

 

Het is handig om het een beetje in gangen te verdelen, je zou het een drie gangen afternoon tea kunnen noemen. Waarbij je begint met wat warme gerechtjes zoals een soepje, gefrituurd hapje en een hapje uit de oven. Daarna komen de brood componenten, je kunt natuurlijk niet om de scones en sandwiches heen! En als laatste lekkere zoete hapjes om mee af te sluiten, als een soort toetje.

 

Bij een zomerse afternoon tea zou je het volgende menu kunnen nemen:

  • Doperwtensoepje, groentekroket met mosterdmayonaise, quiche met spinazie en pijnboompitjes
  • Sandwich met selleriesalade, sandwich met pesto en spinata romana, Scones met clotted cream & jam
  • Mini gebakje met banketbakkersroom en aardbeien, gebakje met citroencustard en meringue, macarons

 

Uit alle gerechten kun je zelf kiezen welke je zelf wil gaan maken en welke je gewoon makkelijk inkoopt kant-en-klaar. Hoever je hierin wil gaan is dus geheel aan jezelf! Alle gerechtjes zijn goed voor te bereiden en te bewaren in de koelkast. Ook de warme gerechten kun je vooraf maken en daarna warm houden in een oven van 80°C, ook de kroketten!

 

Lijkt het je wat zo’n afternoon tea? Duik dan lekker de keuken!

Minder zin om zelf aan de slag te gaan, ik maak het graag allemaal voor je klaar! Je kunt al een afternoon tea bestellen vanaf €15,- per persoon. Mail naar info@croustillante.nl

 

 

Extra tip 1: Ook is het in de zomer lekker om er nog vers fruit aan toe te voegen zoals pruimen, aardbeien of abrikozen!

Extra tip 2: Wil je echt Engels doen? Doe dan een wolkje melk in de thee!

Extra tip 3: Ik had laatst groene thee met kokossmaak, echt zomers smaakje wat hier goed bij past vond ik.

 

20160724_182452

20160724_150421

20160724_145327

One thought on “Zomerse high-tea!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *