Een heerlijk voorgerecht: Oranjetompoucen!

Posted on Posted in Geen categorie

 

Een leuk receptje voor een Koningsdag menu, ook lekker op andere dagen! Dit recept van een leuk en licht voorgerecht is geschikt voor 8 porties. Naar wens kun je de vulling aanpassen, ook kun je er een groene tompouce van maken.

 

Ingrediënten

Wortelflan: 400g wortels, 100g roomkaas, 4 eieren
Broccoliflan: 400g broccoli, 100g roomkaas, 4 eieren
Vulling: 350g surimi (of echte krab), bieslook, 1 sjalotje, sap van ½ citroen, mayonaise

 

 

Verwarm de oven voor op 180°C

Maak de wortels schoon en kook of stoom deze gaar. Meng in een schaal de roomkaas met de eieren en voeg vervolgens de gaargekookte wortelen toe. Pureer het geheel met een staafmixer. Smeer het mengsel uit in op een bakplaat die is bekleed met bakpapier of met een siliconen bakmat. Bak het in de oven gaar in 12 minuten.

Maak de broccoli schoon en kook of stoom deze gaar. Meng in een schaal de roomkaas met de eieren en voeg vervolgens de gaargekookte broccoli toe. Pureer het geheel met een staafmixer. Smeer het mengsel uit op een bakplaat die is bekleed met bakpapier of met een siliconen bakmat. Bak het in de oven gaar in 12 minuten.

Snijd de surimisticks of het krabvlees in kleine stukjes, doe dat ook met de bieslook en de sjalot. Meng het geheel met het citroensap en voeg naar smaak mayonaise toe.

Bouw nu je laagjes op, dit kan in een daarvoor bestemde uitsteekvorm die vierkant is (bijvoorbeeld zo een https://www.kookwinkel.nl/webshop/51857-debuyertaartringvierkant24cmrvs.asp). Maar je kunt het ook, net zoals ik het heb gedaan, zonder uitsteekvorm doen. Wissel de laagjes met de vulling af en zorg dat je voor Koningsdag natuurlijk met een oranje bovenkant eindigt!

Bij mij waren de plakken flan best dik geworden waardoor ik aan 2 lagen genoeg had, daarom heb ik het daar bij gelaten en daartussen de vulling gedaan.

 

Eet smakelijk!

 

 

  1. Voor het volledige recept inclusief foto’s (vet handig!) ga naar: http://www.la-recette-de-cuisine.com/recettes-entrees/recette-mille-feuille-de-flan-carottes-brocoli-crabe.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *