Hapjes nieuwjaarsreceptie InMotion

Posted on Posted in Catering, Hulp bij het koken, Speciale gelegenheden

20160109_142620Afgelopen zaterdag mocht ik voor In Motion dansstudio in Helmond de hapjes verzorgen voor de nieuwjaarsreceptie.
Heel erg leuk om te doen en ook spannend natuurlijk! Want ik probeer altijd iets aparts te maken, net even anders dan normaal. Ook werk ik zo veel mogelijk met producten die nu in het seizoen zijn en het liefst biologisch. Zeker bij vlees vind ik het belangrijk om eerlijke en traceerbare producten te gebruiken die met respect voor het dier tot stand zijn gekomen. Wat ik deze keer had bedacht:

 

Ik had zelf popcorn gepopt en die daarna gekruid met kerrie en zout, weer eens iets anders dan chips of borrelnootjes en ook nog eens licht verteerbaar. Ik vond het wel passen bij dansers en hun meestal gezonde/bewuste leefstijl. Ook had ik krokantjes van filodeeg gemaakt met ras el hanout kruiden en voor de frisheid een dipje van citroen. Deze konden gewoon op (sta)tafels gezet worden zodat iedereen wat te ‘knabbelen’ had.

 

20160108_180546 20160109_134456

 

Ook had ik nog vier hapjes gemaakt per persoon, waarvan sommige nog even opgewarmd moesten worden in de oven; mini pompoenquiche, mini saucijzenbroodjes en de hartige poffertjes. En ik had nog een geitenkaasbonbon gemaakt met witte chocolade daar omheen. Vooral over die laatste was ik erg benieuwd of ze het allemaal lekker zouden vinden! En zoals ik al verwachtte, sommigen vonden het heel lekker en voor anderen was het een beetje te heftig. Maar zeker was het anders dan een simpel toastje brie met daarop een walnoot of druif.

 

Op een dansschool heb je natuurlijk niet veel servies tot je beschikking, er zijn wel glazen en koffiekopjes maar dan houdt het wel op. Daarom had ik gezorgd dat het toch allemaal mooi gepresenteerd kon worden door schalen en planken mee te leveren. Want het is zonde als je veel werk steekt in de hapjes en ze dan op wegwerpborden geserveerd worden. Dus toch leuk gepresenteerd en de klant heeft er geen werk aan op deze manier.

 

20160109_133739 20160109_161640

20160109_142550 20160109_154524

One thought on “Hapjes nieuwjaarsreceptie InMotion

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *