Een paar jaar geleden kwam ik dit recept tegen van appeltaart en sindsdien ben ik verkocht!
Het is niet moeilijk te maken maar heel erg smakelijk en ook nog eens mooier dan een traditionele appeltaart (maar dat is natuurlijk persoonlijk).
Dit door maar een paar dingen anders te doen dan bij een normale appeltaart.
Het recept is oorspronkelijk van Cees Holtkamp, van Patisserie Holtkamp in Amsterdam. Je kunt het recept vinden door HIER te klikken.
Wat eigen inzichten over deze taart en dit recept:
- In het recept staat dat het deeg een paar uur of een nacht in de koelkast moet rusten. Ik heb het echter ook al een keertje gemaakt na slechts een half uurtje in de koelkast, toen lukte de taart ook prima!
- Ik zou echt Elstar appels nemen, dan is deze taart het allerlekkerst.
- Neem even de moeite om te appelpartjes mooi te schikken, dan krijg je zoals op de foto allemaal mooie gebruineerde randjes.
- Neem ook zeker de moeite om de taart mooi af te lakken met verwarmde abrikozenjam, daar wordt ie echt helemaal super-uitziend van (zie hieronder op de foto’s het verschil!)