Gemotiveerd

Posted on Posted in Koksopleiding

Ik voel me gemotiveerd! Gemotiveerd omdat ik sinds hele lange tijd weer een doel voor ogen heb, iets om naartoe te werken. Ik heb besloten om het heft in eigen handen te nemen en niet langer af te wachten.

Ik ben bij mezelf te rade gegaan om erachter te komen wat het nou is dat ik het allerliefste wil. Waarvoor ik een ongelimiteerde passie heb en waar ik energie van krijg. Waar ik dag en nacht mee bezig zou kunnen zijn. Daarbij heb ik alle verwachtingen en verplichtingen waaraan ik dacht te moeten voldoen overboord gegooid. En na mezelf de vraag te hebben gesteld wat ik zou willen bereiken als ik zeker wist dat het niet zou mislukken, toen was ik eruit.

Sinds ik klein ben heb ik namelijk altijd al mijn eigen hotel-restaurant willen hebben. Het restaurant is daarbij veruit het belangrijkste! Het moet ook geen groot hotel zijn maar in ieder geval een aantal verhuurbare kamers hebben voor mensen die graag willen blijven slapen. Het mag ook een motel zijn! Watik diep van binnen al decennia lang wist stond nu ineens prominent vooraan op mijn netvlies. Dit was mijn droom en ik moest en zou stappen gaan ondernemen om dit dichterbij te kunnen laten komen.

Al vaker hebben mensen aan mij gevraagd waarom ik niet mijn eigen cateringbedrijf ging beginnen, of een eigen restaurant op zou starten. Meestal zeiden ze dit op feestjes en verjaardagen omdat ik dan altijd voor lekker eten zorg zodat iedereen gezellig kan mee eten. Toch deed ik hier niets mee omdat ik niet vind dat je dit zomaar kunt gaan doen zonder verstand van zaken te hebben. Oftewel, nu ik heb besloten hier wel iets mee te gaan doen wordt mijn eerste stap: kennis van zaken krijgen. Daarom heb ik me meteen ingeschreven voor de opleiding Zelfstandig Werkend kok aan het Summa College in Eindhoven. Dus vanaf september ga ik één dag in de week naar school en vier dagen werken.

Waar deze droom vandaan komt zal ik in volgende blogs toelichten!

 

(geschreven op 27 juli 2015)

2 thoughts on “Gemotiveerd

  1. Leuk om te lezen, Eline! Ik ben ook nog steeds zoekende en realiseer me steeds meer dat motivatie en passie het allerbelangrijkste is in je (professionele) leven. Succes met je blog! Leuk om je hier zo te kunnen volgen :).

    1. Dankjewel! Als ik je een beetje ken ben jij net als ik heel breed geïnteresseerd, dat is heel fijn alleen kan soms ook wel onhandig zijn. Dat merkte ik dus vooral met solliciteren. Maar als je je hart volgt komt het zeker goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *