3x lekkere tussendoortjes voor de wintersport!

Posted on Posted in Geen categorie

repen in bakvorm en muffins rauw

 

Zelf ga ik nooit op wintersport. Het lijkt me wel heerlijk om eens in de besneeuwde bergen rond te lopen maar skiën of snowboarden is niets voor mij. Mijn man wel, die gaat dit jaar voor het derde jaar op rij op wintersport. Vorig jaar had ik wat dingetjes klaargemaakt die hij als tussendoortje kon opeten. Nou, het bleek dat ze zelfs soms niet hoefden te lunchen omdat ze op dit krachtvoer heel lang door konden! Dat vond ik eigenlijk wel leuk om te horen, daarom hierbij de recepten:

 

1: Sinaasappelrepen

2 sinaasappels: rasp en sap
1 citroen: rasp
150 gram ontpitte dadels in stukjes gesneden
3 el honing
2 el zonnebloemolie
90 g havermoutvlokken
50 g gespleten lijnzaad
30 g chiazaad
40 g walnoten

Je pureert in een keukenmachine of met een staafmixer de zonnebloemolie, honing, dadels, citroenrasp, sinaasappelrasp en sinaasappelsap. Daar roer je de overige ingrediënten doorheen. Je doet het in een bakvorm, ik had er eentje van IKEA van 18 x 21 cm. Deze had ik eerst bedekt met bakpapier zodat je het er makkelijk uitkrijgt naderhand. De repen worden dan ongeveer 1 cm dik. Je bakt het dan op 170°C in 25 minuten. Daarna kun je ze snijden tot repen. Ik heb er op deze manier 14 stuks uit kunnen snijden.

repen in bakvormdoorsnede repen

 

2: Bosbessen cakejes met havermout

250 g speltbloem
250 g havermoutvlokken
125 g bruine basterdsuiker
1 tl kaneelpoeder
1 tl bakpoeder
Snuf zout
1 vanillestokje; het merg
125 ml zonnebloemolie
250 ml melk
1 ei
250 g blauwe bessen (bijv. 1 doosje diepvries, is 250g en voldoet prima)

Je mengt in de ene kom de speltbloem, havermoutvlokken, bruine basterdsuiker, kaneelpoeder, bakpoeder en zout. In een andere kom meng je het merg van het vanillestokje, de zonnebloemolie, melk en het ei. Doe daarna het natte mengsel bij het droge mengsel en maak het tot een mooi beslag. Roer als laatste voorzichtig de blauwe bessen er doorheen. Bak het in een cupcake-bakvorm waarin je papieren vormpjes hebt gedaan. Bakken op 180°C 20 – 25 minuten, totdat ze mooi goudbruin worden.

muffins rauw

 

3: Bananenpannenkoeken

2 rijpe bananen
250 ml melk
1 ei
125 g bloem
1 el poedersuiker
2 tl bakpoeder
1 mespuntje zout

Prak de bananen met een vork op een bordje en meng dit met de melk en het ei. Meng in een andere kom bloem, poedersuiker, bakpoeder en zout. Doe het natte mengsel bij het droge mengsel en maak er een mooi beslagje van. Bak de pannenkoeken in een koekenpan die is ingevet met zonnebloemolie of arachideolie. Als je ze niet mee wil nemen onderweg maar meteen opeet kun je er lekker wat ahornsiroop op doen!

 

Drie recepten waar je wel eventjes op kunt teren tijdens de wintersport. Daarnaast is wintersport natuurlijk al best prijzig, dus het is meteen een mooie mogelijkheid om wat geld te besparen. Ook kun je zelf kiezen waar en wanneer je het opeet, je hoeft dus niet door te gaan totdat je bij een restaurant komt. En wellicht een goed alternatief voor elke dag een bratwurst, spaghetti, tartiflette, raclette of schnitzel met friet?

 

Recepten gebaseerd op recepten van 24Kitchen

One thought on “3x lekkere tussendoortjes voor de wintersport!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *