Eerste dagen als leerling-kok!

Posted on Posted in Geen categorie

Ondertussen heb ik een super bedrijf gevonden waar ik voor school de nodige praktijkervaring op kan doen. Het ligt niet bepaald om de hoek maar via via kwam ik hier terecht. Het is Restaurant Hanninkshof in Enschede, bij chefkok Jojan Kersbergen. Hij heeft eerder onder andere bij de Librije gewerkt en heeft samen met Sabine Hof sinds een jaar zijn eigen restaurant. Twee weken geleden ben ik hier al gaan lunchen, om te kunnen vragen of ik er mocht komen voor een leerplek. We hebben toen een heerlijk voorgerecht van tonijn gehad en hoofdgerecht van hert met lekkere paddenstoelen. De wijnen die erbij geschonken werden goed omschreven en pasten mooi bij de gerechten, echt lekker.

voorgerecht_tonijn

hoofdgerecht_hert_paddestoelen

Afgelopen week ben ik begonnen met mijn eerste paar werkdagen in de keuken en ik heb al meteen heel erg veel dingen kunnen en mogen doen! Zo heb ik courgettes getourneerd zoals op de foto te zien is, en nog meer groenten gesneden en schoongemaakt. Ik heb Dorade filets schoongemaakt, de buikwand eraf gesneden en graat verwijderd. Ik heb twee kreeften mogen schoonmaken, dat was lastig! Ik heb “crême-tjes” gemaakt van pompoen en knolselderij. Ik heb krokantjes gemaakt met ras el hanout smaak. Ik heb tartaar gemaakt en in vormpjes uitgestoken. ’s Avonds was er een groep van 14 personen waarbij ik mocht helpen met de opmaak van de borden zoals onder andere de tartaar. Ook was er op vrijdag een workshop BBQ-en voor 30 personen waarbij ik mocht helpen samen met de chefkok en sous-chef, dat was natuurlijk ook wel een eer!

Hieronder een fotoverslag van mijn eerste werkdagen:

Het tourneren van courgettes

courgettes_tourneren

Schoonmaken Dorade filets

doradefilet_schoonmaken

Krokantjes ras el hanout

 

krokant_raselhanout

Opmaak borden voorgerecht rundertartaar

 

opmaak_tartaar

Keuken weer schoon na de werkdag

keuken_schoon

Workshop BBQ-en op het terras

workshop_bbq

 

One thought on “Eerste dagen als leerling-kok!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *